WordPress archív (összesítő) oldal létrehozása

Több blog bejegyzés, cikk esetén általában szeretnénk egy olyan összesítő weboldalt is ahol az összes bejegyzésünk megjelenik olvasóink számára.

Elementor Pro előfizetés esetén erre is kapunk egy könnyen és jól szerkeszthető megoldást, ha ezzel nem rendelkezünk akkor itt egy ingyenes megvalósítás.

AUTOMATIKUSAN

Természetesen a WordPress generál egy bejegyzések oldalt ami a sablonunk alapján jelenik meg. Ezt egyébként a Vezérlőpulton a Beállítások/Olvasás menü alattt a “Bejegyzések oldalának kiválasztása:” pontnál tudjuk megadni.

SAJÁT ARCHÍV OLDAL

Ha magunk szeretnénk ezt az oldalt létrehozni akkor erre egy módszer az Archivist plugin amivel kicsit jobban testre szabhatjuk az összesítő oldalunkat.

A plugin telepítése után a beállításokat a Vezérlőpult/Beállítások/Archivist helyen érhetjük el. Azért valemnnyi HTML és CSS ismeret szükséges, viszont itt teljesen testre tudjuk szabni gyűjtő oldalunkon lévő cikkeink megjelenését.

Miután nevet adtunk, majd mentettük a változtatásokat, a WordPress szerketőbe egyszerűen illesszük be az

[archivist template=”sablonunkneve”]

kódot, majd közzétéve máris megjelennek az általunk írt cikkek kivonatai.

Child theme használata esetén a következő kódot beillesztve a functions.php file-ba változtatható meg a kivonatban látható szavak száma (alapértelmezésben 55). Jelen esetben ezt 20-ra változtatjuk meg.

add_filter( 'excerpt_length', function($length) {
    return 20;
} );

Ha teszett és hasznosnak találtad akkor kérlek kedveld a Facebook oldalamat és segítsd, hogy minél több emberhez eljuthassak. 

Tetszett ez a cikk?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Scroll to Top