weblap készítés

Weboldal Copyright aktuális év

Hogyan tarthatjuk aktuálisan weboldalunk láblécében lévő Copyright mező évszámát?

Egy weboldal karbantartásáról és annak aktuális voltáról sokat elárul a láblécben lévő szerzői jogokra vonatkozó felhívás aktualitása, avagy a jól ismert Copyright © + aktuális év.

De mit is jelent a szerzői jog?

A szerzői jog olyan jog, amelyet az alkotók (pl. írók, zeneszerzők, festők, fotósok, filmesek stb.) jogosultak igénybe venni saját műveik védelmére. A szerzői jogi jogok a művek széles körű felhasználását korlátozzák, és biztosítják az alkotók számára az anyagi és szellemi értékük védelmét. (ChatGPT)

Sajnos rengeteg általam komolynak gondolt weboldal és cég esetében is előfordul, hogy akár két-három évvel ezelőtti évszámokat látok, pedig egy rövid kis kódrészlettel elkerülhető, hogy minden évben ezt frissíteni kelljen.

<?php
	echo “Copyright &copy “ . date( ‘Y’ ) . “ Vállakozás neve -  Minden jog fenntartva!”;
?>

Ezt a láblécben egy kódblokkba beszúrva máris minden esetben az aktuális év jelenik meg.

Amennyiben tetszett a cikk illetve hasznosnak találtad szívesen venném ha like-olnád a Facebook illetve az Instagram oldalamat :)
Copyright © 2024 CodeSolution - Minden jog fenntartva!
menucross-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram