weblap készítés

WordPress post kivonat hossza

Hogyan tudjuk megváltoztatni bejegyzésünk kivonatának hosszát?

A WordPress blog kivonatának hossza általában a sablon beállításaitól függ, és általában módosítható. Alapértelmezés szerint a WordPress beállításai általában 55-100 szót vagy 2-3 mondatot jelenítenek meg a kivonatban.

Ezenkívül (ha a sablon támogatja), akkor az egyes bejegyzésekhez külön kivonatokat is létrehozhatunk. A bejegyzés szerkesztőjében, a Bejegyzés összefoglaló mezőben adható meg az egyedi kivonat tartalma, ami felülírja az általános beállításokat.

Gyakran előfordul, hogy amikor egy Blog Archive (egy index oldalt ahol a bejegyzéseink jelennek meg) oldalt hozunk létre és szeretnénk a bejegyzésbe egy rövid betekintést nyerni, az alap beállítás szövege túl hosszú, esetleg túl rövid.

Ebben az esetben következő kóddal tudjuk ezen kivonat hosszát megváltoztatni:

add_filter( 'excerpt_length', function($length) {
    return 20;
} );

Ezt a filtert másoljuk be a child theme functions.php-ba illetve amennyiben valamilyen kód szerkesztőt használunk akkor oda.

Amennyiben tetszett a cikk illetve hasznosnak találtad szívesen venném ha like-olnád a Facebook illetve az Instagram oldalamat :)
Copyright © 2024 CodeSolution - Minden jog fenntartva!
menucross-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram